Jablečný nákyp s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mandle
  • 2 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Rohlíky bílé
  • 4 ks Jablka
  • 1 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 391 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 85 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 251.9 mg
  • Draslík 397.6 mg
  • Vláknina 12519 mg
  • Vitamín A 12519 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 4.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Podusíme je do poloměkka na víně a vyjmeme na talíř.

  • 2

    Do šťávy nasypeme nastrouhané rohlíky, zamícháme a odstavíme z ohně.

  • 3

    Plátky mandlí slabě opražíme se lžičkou cukru. Z bílků ušleháme pevný sníh a přimícháme k němu postupně žloutky, mandle, podušená jablka a nakonec rohlíky.

  • 4

    Nákyp vložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané nákypové formy a pečeme asi 25 minut.

Komentáře k receptu