Brambory zapečené se slanečky I
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 649 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 33 g
- Sodík 1410 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 282 mg
- Draslík 1213.6 mg
- Vláknina 10000 mg
- Vitamín A 10000 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.3 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Slanečky vymáčíme, stáhneme, vykucháme, vykostíme a nakrájíme na tenké proužky. 
- 
                                2Uvařené brambory nakrájíme na plátky. 
- 
                                3Mísu vymastíme máslem a střídavě vkládáme tenké vrstvy brambor. Jen mírně solíme. Na ně dáme vrstvu slanečků a vrstvy opakujeme. Vrchní vrstva musí být z brambor, které pokropíme máslem. 
- 
                                4Vložíme do trouby a jakmile se začne péct, přilijeme mléko mírně osolené s rozšlehanými vejci a opět pokropíme máslem. 
- 
                                5Pečeme dorůžova zhruba půl hodiny. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        