Brambory zapečené se slanečky I

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Slaneček
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • 1 kg Brambory vařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 649 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 1410 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 282 mg
  • Draslík 1213.6 mg
  • Vláknina 10000 mg
  • Vitamín A 10000 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slanečky vymáčíme, stáhneme, vykucháme, vykostíme a nakrájíme na tenké proužky.

  • 2

    Uvařené brambory nakrájíme na plátky.

  • 3

    Mísu vymastíme máslem a střídavě vkládáme tenké vrstvy brambor. Jen mírně solíme. Na ně dáme vrstvu slanečků a vrstvy opakujeme. Vrchní vrstva musí být z brambor, které pokropíme máslem.

  • 4

    Vložíme do trouby a jakmile se začne péct, přilijeme mléko mírně osolené s rozšlehanými vejci a opět pokropíme máslem.

  • 5

    Pečeme dorůžova zhruba půl hodiny.

Komentáře k receptu