Rajčata smažená v těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 10 ks Rajčata
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 348 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 228 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 174.1 mg
  • Draslík 501.6 mg
  • Vláknina 4989 mg
  • Vitamín A 4989 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.4 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy dáme osolenou mouku (4 lžíce), uděláme důlek, přilijeme rozšlehaná vejce, olej (1 lžička) a trochu mléka. Vařečkou dobře vypracujeme řidší těsto. Potom přilijeme ještě mléko, zamícháme a necháme asi 30 minut odpočinout.

  • 2

    Omytá rajčata nakrájíme na silnější plátky, osolíme a obalíme v mouce. Plátky namočíme do těstíčka a ihned je vložíme do horkého oleje a na středně silném ohni je smažíme.

  • 3

    Osmažená rajčata necháme okapat na papírových ubrouscích.

Komentáře k receptu