Smažená rajčata po provensálsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 25 ml Olej olivový
  • 4 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 115 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 167 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 236.4 mg
  • Vláknina 3032.3 mg
  • Vitamín A 3032.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata nakrájíme na čtvrtky, zbavíme jadérek a přidáme na pánev s rozpáleným olejem. Chvilku orestujeme, potom zasypeme posekanou petrželkou a natrhaným bílým chlebem bez kůrky. Osolíme a opepříme. Nakonec přidáme prolisovaný česnek, restujeme 1/2 minuty a stáhneme z ohně.

  • 2

    Podáváme jako přílohu k pečené drůbeži.

Komentáře k receptu