Polévka s mletým masem a fazolemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Fazole bílé
  • 400 g Hovězí maso přední
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Saturejka
  • 1 špetka Majoránka
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.2 polévková lžíce Olej stolní
  • 4 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 288 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 193 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 41.5 mg
  • Draslík 1033.6 mg
  • Vláknina 26107.8 mg
  • Vitamín A 26107.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole propláchneme, namočíme a uvaříme v téže vodě do měkka.

  • 2

    Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli. Omyté maso nakrájíme na kousky, nahrubo umeleme a osmahneme na cibuli. Osolíme, podlijeme horkou vodou a dusíme téměř do měkka.

  • 3

    Potom přidáme saturejku, protlak, uvařené fazole a majoránku. Zředíme trochou horké vody a vše povaříme.

  • 4

    Saturejku vyjmeme, polévku přisolíme, ochutíme utřeným česnekem a posypeme nasekanou petrželkou.

  • 5

    Podáváme s chlebem nebo s pečivem.

Komentáře k receptu