Rýžová polévka s mletým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Rýže loupaná
  • 250 g Hovězí maso přední
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bujón hovězí
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 0.5 l Rajčatová šťáva
  • 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 0.47 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 298 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 865 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 42.7 mg
  • Draslík 578.9 mg
  • Vláknina 3958 mg
  • Vitamín A 3958 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchnutou rýži spaříme vařící vodou. Omyté maso nakrájíme na kousky a nahrubo umeleme.

  • 2

    Na oleji zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme maso, rýži, kostku bujónu a vše zalijeme horkou vodou. Vaříme do měkka.

  • 3

    Následně přidáme rajčatovou šťávu, podle chuti sůl, cukr a chilli koření.

  • 4

    Na talířích polévku doplníme zakysanou smetanou a posypeme nasekanou bazalkou.

Komentáře k receptu