Rýže s mletým masem na kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rýže loupaná
  • 300 g Hovězí maso zadní
  • 200 g Rajčata
  • 200 g Hrášek
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 l Vývar z hovězích kostí
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 438 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 682 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 49.8 mg
  • Draslík 851.2 mg
  • Vláknina 10942 mg
  • Vitamín A 10942 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchnutou a spařenou rýži vsypeme na část rozehřátého oleje, zalijeme ji vývarem, dusíme do měkka.

  • 2

    Omyté maso nakrájíme na kousky a umeleme. Na zbylém oleji zpěníme kari koření a jemně pokrájenou cibuli, přidáme maso a osmahneme. Podlijeme trochou vývaru, dusíme 25 minut.

  • 3

    Rajčata spaříme, oloupeme a přidáme k masu spolu s hráškem. Vše osolíme a podusíme.

  • 4

    Na mísu navršíme dušenou rýži, obložíme masem se zeleninou, povrch posypeme nasekaným koprem.

Komentáře k receptu