Brambory plněné kuřecím masem a játry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Játra kuřecí
  • 200 g Kuřecí prsa
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 0.25 l Vývar drůbeží
  • 6 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 0.17 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Kerblík
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 318 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 536 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 183.6 mg
  • Draslík 1048.4 mg
  • Vláknina 9584.8 mg
  • Vitamín A 9584.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory povaříme v osolené vodě asi 10 minut, scedíme je a necháme chladnout.

  • 2

    Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme očištěná, pokrájená játra a osmahneme. Potome je spolu s omytým masem umeleme, přidáme sůl, koření, vejce a vše promícháme. Zahustíme trochou strouhanky.

  • 3

    Brambory seřízneme, vydlabeme, naplníme nádivkou a vložíme do zapékací mísy. Podlijeme vývarem, pečeme ve vyhřáté troubě asi 35 minut.

  • 4

    Do šťávy přilijeme smetanu a přisypeme nasekané natě.

  • 5

    Podáváme se salátem z čerstvé zeleniny.

Komentáře k receptu