Bačovské plněné brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Salám uherský
  • 150 g Sýr Brynza
  • 150 g Slanina vepřová
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 8 ks Brambory
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Paprika mletá pálivá
  • 2 l Voda pitná
  • 0.3 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Libeček
  • 0.5 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 0.5 polévková lžíce Kmín drcený
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.84 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 803 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 248 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 67.4 mg
  • Draslík 535 mg
  • Vláknina 5679.2 mg
  • Vitamín A 5679.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Libeček a kopr omyjeme, nadrobno pokrájíme. Uherský salám pokrájíme na velmi malé kostičky, slaninu na proužky.

  • 2

    8 kusů velkých brambor omyjeme, vložíme do vody (přibližne 2 litrů) a uvaříme je ve slupce téměř do měkka. Vychladlé brambory oloupeme, podélně je rozpůlíme a dužinu vydlabeme tak, aby nám zůstala "skořápka".

  • 3

    Dužinu z brambor vložíme do misky, přidáme Brynzu, vajíčko, sladkou a pálivou papriku, drcený kmín, lžíci libečku, 0,5 lžíce kopru, smetanu, vše vyšleháme na konzistenci krému. Nakonec přimícháme pokrájený salám.

  • 4

    V pánvi rozpálíme olej s máslem, vydlabané brambory opatrně opečeme ze všech stran do zlatova.

  • 5

    Opečené brambory naplníme krémem, brambory naskládáme do vymaštěného pekáčku (s 1 lžící oleje) a na každý naplněný brambor položíme plátek slaniny. Necháme je v předem vyhřáté troubě zapéct při teplotě 220°C přibližně 6 - 10 minut a následně podáváme.

Komentáře k receptu