Smažené žampiony

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1200 g Žampiony čerstvé
  • 20 g Sůl
  • 80 g Vejce slepičí
  • 200 g Strouhanka
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Tuk
  • 100 ml Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 311 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 959 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 53.8 mg
  • Draslík 412.5 mg
  • Vláknina 3990 mg
  • Vitamín A 3990 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony očistíme, omyjeme a necháme okapat. Větší překrojíme na půlky a osolíme.

  • 2

    Žampiony obalíme v prosáté mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance. V horkém tuku je usmažíme dozlatova.

  • 3

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu