Nákyp z mletého masa a hrášku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 600 g Hrášek
  • 500 g Vepřové maso mleté
  • 100 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Bujón hovězí
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Hořčice
  • 0.7 polévková lžíce Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Saturejka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 406 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 630 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 150.9 mg
  • Draslík 627.1 mg
  • Vláknina 15031.7 mg
  • Vitamín A 15031.7 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na části oleje zpěníme jednu jemně nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a osmahneme. Osolíme, podlijeme trochou horké vody a dusíme 20 minut. Poté přidáme hořčici a nasekanou saturejku.

  • 2

    Hrášek a kmín zalijeme vývarem z bujónu, dusíme do měkka.

  • 3

    Na zbylém oleji osmahneme další cibule. Hrášek promícháme s masem, polijeme smetanou rozkvedlanou s vejci, poklademe osmahnutou cibulí a zapečeme ve vyhřáté troubě.

  • 4

    Podáváme s pečivem a zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu