Nákyp z kedluben a mletého masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Hovězí maso mleté
  • 250 g Vepřové maso mleté
  • 3 ks Kedlubna
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 plátek Chléb toastový
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mandle
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 679 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 518 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 288.3 mg
  • Draslík 922.1 mg
  • Vláknina 12392.7 mg
  • Vitamín A 12392.7 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Toustový chléb nakrájíme na kousky, zalijeme v míse mlékem.

  • 2

    Kedlubny oloupeme, pokrájíme na malé kousky. Cibuli a česnek oloupeme, pokrájíme na jemno. Petrželku opláchneme pod studenou vodou a na jemno nasekáme. Mandle spaříme, oloupeme a rozkrájíme na tenké lupínky.

  • 3

    V hrnci rozpustíme lžíci másla, krátce na ní osmažíme pokrájené kedlubny, cibuli a česnek. Přilijeme půl deci vody, opepříme, osolíme, přikryté pokličkou necháme 5 minut vařit. Uvařenou zeleninu slijeme, necháme v sítu okapat.

  • 4

    V míse smícháme namočený chléb, mleté maso, nakrájenou petrželku, vejce a rajčatový protlak. Směs dochutíme paprikou, pepřem a solí.

  • 5

    Zeleninu i masovou směs promícháme, rozložíme v žáruvzdorné zapékací míse, nahoru nakrájíme máslo a nasypeme mandlové lupínky.

  • 6

    Nákyp pečeme přibližně 30 minut v troubě, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů.

Komentáře k receptu