Candát na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1200 g Candát obecný
  • 100 g Cibule
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Hřebíček
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 0.25 l Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 318 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 144 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 16 mg
  • Draslík 439.5 mg
  • Vláknina 16739.5 mg
  • Vitamín A 16739.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na části másla zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme koření, vložíme očištěnou, na porce pokrájenou a osolenou rybu. Dusíme ji asi 15 minut, během dušení podléváme vínem. Měkké porce vyjmeme a vložíme na nahřátou mísu.

  • 2

    Ze zbylého másla a mouky připravíme zlatavou jíšku, zředíme ji šťávou z ryby. Omáčku povaříme, přecedíme na candáta a zakapeme citronovou šťávou.

Komentáře k receptu