Treska na hořčici

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 16 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Zelenina kořenová
  • 4 kávová lžička Hořčice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Nové koření celé
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 kg Treska aljašská
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 251 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 263 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 64.9 mg
  • Draslík 1021.6 mg
  • Vláknina 15269 mg
  • Vitamín A 15269 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a omytou rybu naporcujeme, osolíme, potřeme hořčicí.

  • 2

    Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, vložíme na ní porce tresky, po obou stranách je rychle opečeme. Podlijeme vývarem ze zeleniny a koření. Zvolna dusíme asi 15 minut.

  • 3

    Porce ryby vyjmeme, omáčku zahustíme moukou, rozmíchanou v troše studené vody, několik minut povaříme.

  • 4

    Hotovou omáčku nalijeme na rybu.

  • 5

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu