Aljašská treska zapečená se sýrem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Citrony
  • 200 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 500 g Mléko polotučné
  • 1500 g Treska aljašská
  • 30 g Sůl
  • 120 g Tuk
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 20 g Petržel - nať
  • 400 g Vejce slepičí
  • 200 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 455 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 1345 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 267.1 mg
  • Draslík 703.6 mg
  • Vláknina 2048 mg
  • Vitamín A 2048 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.5 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ryby zbavíme páteřní kosti a ploutví, očistíme je, opláchneme a nakrájíme na porce. Pokapeme je citronovou šťávou, osolíme a necháme krátce odležet.

  • 2

    Potom je krátce opečeme na tuku, vložíme do máslem vytřené zapékací misky, zastříkneme vodou a pod pokličkou krátce podusíme.

  • 3

    Vejce rozšleháme s mlékem, mírně osolíme, vlijeme na podušené tresky, posypeme strouhaným sýrem a v troubě rychleji zapečeme.

  • 4

    Ihned podáváme.

  • 5

    Při podávání pokrm pokapeme rozpuštěným máslem a posypeme jemně nakrájenou petrželovou natí nebo pažitkou.

Komentáře k receptu