Salát ze sterilovaných hlemýžďů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Zelenina kořenová
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 balení Sterilovaní šneci v hovězím bujonu
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Olej salátový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 18 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 265 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 15.5 mg
  • Vláknina 722.8 mg
  • Vitamín A 722.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šneky vyjmeme z nálevu a vložíme do osolené vody spolu s očištěnou kořenovou zeleninou a vaříme je nejméně 2 hodiny.

  • 2

    Připravíme marinádu smícháním citronové šťávy, oleje, nasekané cibule, pepře, hořčice a soli.

  • 3

    Uvařené hlemýždě nakrájíme na tenké plátky, polijeme připravenou marinádou a necháme několik hodin odležet.

Komentáře k receptu