Zelný salát s paprikou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1800 g Zelí hlávkové bílé
  • 30 g Sůl
  • 50 g Cukr krupice
  • 500 g Paprikový salát s olejem - sterilovaný
  • 80 ml Ocet kvasný lihový
  • 50 ml Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 131 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 1195 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 2.8 mg
  • Draslík 306.3 mg
  • Vláknina 9000 mg
  • Vitamín A 9000 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 65.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlávky zelí očistíme, rozkrojíme, zbavíme košťálu a nakrájíme je na hrubé nudle. Krátce přelijeme vařící vodou a necháme okapat.

  • 2

    Potom zelí osolíme, promícháme a necháme proležet. Přidáme paprikový salát s nálevem, cukr, ocet a olej. Promícháme a znovu necháme krátce odležet.

  • 3

    Zelný salát s paprikou podáváme vychlazený.

Komentáře k receptu