Špenát s opékaným česnekem a sójovými výhonky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Sójové výhonky
  • 5 stroužek Česnek
  • 1 kg Špenát listový čerstvý
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 3 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 264 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 467 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 2034.4 mg
  • Vláknina 14012.5 mg
  • Vitamín A 14012.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 91.3 mg
  • Vitamín E 5.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný špenát nejprve důkladně propláchneme pod tekoucí studenou vodou a necháme okapat. Oloupaný česnek nakrájíme na jemné nudličky.

  • 2

    Ve woku rozpálíme olej a česnek na něm lehce dozlatova osmahneme. Přidáme sójové výhonky a krátkce promícháme. Poté vložíme špenát a mícháme dokud nezměkne.

  • 3

    Ochutíme rybí omáčkou a můžeme podávat.

Komentáře k receptu