Celer plněný mletým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Maso mleté - mix
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Celer bulvový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 497 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 589 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 85.6 mg
  • Draslík 1105.3 mg
  • Vláknina 13925.5 mg
  • Vitamín A 13925.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.3 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celer oloupeme a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Po prochladnutí odkrojíme vršek a lžičkou vydlabeme vnitřek.

  • 2

    Mleté maso podusíme na cibulce, drobně je nakrájíme, přisypeme trochu strouhanky, přidáme koření a vše spojíme vejcem. Nakonec přimícháme i vydlabané vnitřky celerů.

  • 3

    Směsí naplníme připravené celery, vložíme je na vymazaný pekáček, podlijeme a zapečeme.

Komentáře k receptu