Pstruh plněný celerovou směsí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Pstruh
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 957 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 812 mg
  • Bílkoviny 107 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 314 mg
  • Draslík 2464 mg
  • Vláknina 9170.5 mg
  • Vitamín A 9170.5 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.5 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přidáme očištěný, nahrubo nastrouhaný celer a mírně osmahneme. Osolíme, přidáme prolisovaný česnek, nasekanou petrželku, pepř a majoránku.

  • 2

    Vykuchané, omyté pstruhy naplníme připravenou celerovou směsí, sepneme jehlami a potřeme směsí rozpuštěného másla se solí a česnekem.

  • 3

    Pečeme ve středně vyhřáté troubě za občasného podlití vypečenou šťávou.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami nebo se smaženými hranolky.

Komentáře k receptu