Brambory zapečené se zelím a klobásou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory vařené
  • 80 g Anglická slanina
  • 500 g Zelí hlávkové bílé
  • 250 g Klobása uzená
  • 100 g Sádlo vepřové škvařené
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 šálek Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 754 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 792 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 210.1 mg
  • Draslík 966.2 mg
  • Vláknina 14711.6 mg
  • Vitamín A 14711.6 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 61.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na jemně nakrájené slanině zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme drobně nakrájenou klobásu a vše osmahneme.

  • 2

    Zelí napolo uvaříme, necháme okapat a drobně nasekáme.

  • 3

    Vymastíme zapékací mísu, vysypeme strouhankou a pokládáme vrstvu na kolečka nakrájených brambor, osolíme, poté zelí s klobásou a navrch opět brambory. Brambory opět osolíme.

  • 4

    Pokrm vložíme do předehřáté trouby a jakmile se začne péci, přilijeme vejce ušlehaná do pěny s osoleným mlékem a vše dopečeme.

  • 5

    Během pečení povrch mastíme.

Komentáře k receptu