Uzené koleno zapečené se zelím a brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 400 g Zelí kysané
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.3 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Strouhanka
  • 1 ks Vepřové koleno uzené
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 609 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 342 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 101.5 mg
  • Draslík 407.3 mg
  • Vláknina 5923.6 mg
  • Vitamín A 5923.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uzené koleno uvaříme ve velkém hrnci (nejlépe tlakovém) doměkka a vykostíme.

  • 2

    Zelí propláchneme, překrájíme podle potřeby na menší kousky a podusíme skoro doměkka.

  • 3

    Oloupeme brambory a nakrájíme na plátky.

  • 4

    Zapékací mísu vymažeme tukem (nejlépe z varného skla)a vysypeme strouhankou. Do ní pak střídavě vkládáme vrstvy bramborových plátků, zelí a nakrájeného masa z kolena. Vrstvy vždy dle chuti osolíme a opepříme.

  • 5

    Potom vše zalijeme smetanou a v dobře vyhřáté troubě upečeme, až jsou brambory měkké a mají nazlátlou barvu.

Komentáře k receptu