Lilky plněné mletým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Vepřové maso mleté
  • 50 g Strouhanka
  • 100 g Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Lilek
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 569 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 389 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 836.6 mg
  • Vláknina 18594.8 mg
  • Vitamín A 18594.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.6 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané lilky osolíme, podélně rozkrojíme a dužinu vydlabeme. Jemně ji nasekáme a smícháme s mletým masem, nastrouhaným sýrem, navlhčenou houskou, vejcem, solí, kořením a na tuku osmahnutou cibulí. Podle potřeby zahustíme strouhankou.

  • 2

    Připravené lilky naplníme, urovnáme na vymazaný pekáček, podlijeme trochou vody a udusíme do měkka.

Komentáře k receptu