Bílá omáčka na obalení smažené zeleniny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Šunka dušená
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Žampiony čerstvé
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 dl Hovězí vývar základní
  • 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 0.28 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 117 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 138 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 193 mg
  • Draslík 453.2 mg
  • Vláknina 3041 mg
  • Vitamín A 3041 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampióny drobně pokrájíme, podusíme na másle, přidáme nasekanou petrželovou nať a dusíme do měkka.

  • 2

    Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na kousku másla, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem a povaříme na hustou omáčku. Odstavíme z ohně, vmícháme žloutky, rozsekanou šunku a dušené žampióny. Řádně promícháme.

  • 3

    Ve vlažné omáčce obalíme porce předvařené zeleniny a necháme oschnout. Poté zeleninu namočíme v rozšlehaných vejcích, obalíme ve strouhance a smažíme.

Komentáře k receptu