Máslová omáčka bílá - základní

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 750 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 56 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 198 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 4.8 mg
  • Draslík 48 mg
  • Vláknina 315 mg
  • Vitamín A 315 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z rozpuštěného másla a z prosáté mouky připravíme světlou zásmažku. Zalijeme ji vlažným, nemastným vývarem, rozmícháme a provaříme.

  • 2

    Provařenou omáčku přecedíme přes hustý cedník.

  • 3

    Máslovou omáčku používáme jako základní při přípravě omáček k doplnění steaků nebo rybích, krůtích a kuřecích pokrmů. Do základní omáčky přidáme koření, bylinky, sýry nebo ovocné protlaky.

Komentáře k receptu