Brukev dušená s kyselou smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Mouka polohrubá
  • 8 ks Kedlubna
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Citrony
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 šálek Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 296 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 318 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 223.6 mg
  • Draslík 726.2 mg
  • Vláknina 13294.5 mg
  • Vitamín A 13294.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 85.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brukve nakrájíme na hranolky, vložíme na rozehřáté máslo, osolíme, mírně podlijeme a dusíme skoro do měkka. Poté přilijeme smetanu s rozkvedlanou moukou a nasekanou petrželovou natí, vše krátce povaříme.

  • 2

    Odstavíme z ohně, přidáme žloutek, rozmíchaný v troše smetany, dle potřeby zakapeme citrónovou šťávou. Citrónovou šťávu můžeme nahradit bílým vínem.

  • 3

    Podáváme s bramborami a petrželí nebo smaženými noky z odpalovaného těsta.

Komentáře k receptu