Dušená brukev

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 8 ks Kedlubna
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 l Hovězí vývar základní
  • 1 šálek Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 223 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 589 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 31 mg
  • Draslík 653 mg
  • Vláknina 10831.5 mg
  • Vitamín A 10831.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 69.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brukve (kedlubny) omyjeme, nakrájíme na kolečka, vložíme do ohnivzdorné nádoby na rozehřáté máslo a osolíme.

  • 2

    Podléváme mírně vodou či vývarem a necháme zvolna dusit pod poklicí.

  • 3

    Přidáme omyté, nasekané mladé lístky brukví.

  • 4

    Když je hotová, zaprášíme ji moukou a necháme krátce povařit. Na závěr můžeme vmíchat sladkou smetanu a již nevaříme.

Komentáře k receptu