Brukvové zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Cibule
  • 7 ks Kedlubna
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 0.05 dl Ocet kvasný lihový
  • 0.1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 89 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 235 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 0.3 mg
  • Draslík 538.8 mg
  • Vláknina 10310.5 mg
  • Vitamín A 10310.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brukve oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle.

  • 2

    Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme brukve, kmín, podlijeme vodou a dusíme do měkka. Poté zelí okyselíme a přisladíme dle chuti. Dle obliby můžeme zahustit lžičkou hladké mouky, smíchané s vodou a krátce povařit.

  • 3

    Zelí podáváme jako přílohu k pečením a knedlíkům.

Komentáře k receptu