Zelí brukvové (kedlubnové)

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 1200 g Kedlubna
  • 50 g Tuk
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 g Kmín celý
  • 50 g Cukr krupice
  • 20 g Sůl
  • 200 ml Voda pitná
  • 50 ml Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 111 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 865 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 4.8 mg
  • Draslík 247.6 mg
  • Vláknina 4828 mg
  • Vitamín A 4828 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kedlubny oloupeme, opláchneme, nakrájíme je nebo nastrouháme na nudličky, krátce spaříme a scedíme.

  • 2

    Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme na tuku. Zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a dobře rozmícháme. Přidáme kedlubny, okmínujeme a za občasného promíchání podusíme.

  • 3

    Ke konci dušení přidáme ocet, cukr, sůl a dodusíme.

Komentáře k receptu