Fazolové lusky zapečené s krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Fazolové lusky zelené
  • 50 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 150 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 278 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 378 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 268.6 mg
  • Draslík 490.8 mg
  • Vláknina 10511.2 mg
  • Vitamín A 10511.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.7 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné fazolky zbavíme vláken, nakrájíme na menší kousky, vložíme na lžíci rozehřátého másla, osolíme a dusíme doměkka mírně podlité.

  • 2

    Lžící másla vymaštěnou zapékací mísu vysypeme strouhankou, fazolky do ní vložíme, zalijeme osolenými vejci smíchanými s nastrouhaným sýrem a zapečeme.

  • 3

    Z bílků připravíme tuhý sníh, zlehka vmícháme žloutky, mouku a sůl. Připravený krém rozetřeme na povrch fazolek a v troubě necháme zrůžovět. Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželovou natí a podáváme.

Komentáře k receptu