Fazolové lusky zapečené s rajčaty a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Fazolové lusky zelené
  • 50 g Sýr Čedar
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 1 šálek Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 329 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 272 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 216.5 mg
  • Draslík 628.3 mg
  • Vláknina 12756.8 mg
  • Vitamín A 12756.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z fazolek odstraníme vlákna a uvaříme ve slané vodě. Necháme okapat a šikmo nakrájíme na menší kousky.

  • 2

    Připravíme světlou jíšku z mouky a másla, zalijeme mlékem, osolíme a povaříme na hustou omáčku. Necháme trochu vychladnout a přimícháme žloutky a polovinu nastrouhaného sýra.

  • 3

    Zapékací mísu vymastíme olejem, vysypeme strouhankou, vložíme fazolky a přelijeme 2/3 omáčky.

  • 4

    Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na plátky a poklademe celý povrch fazolek. Posolíme, polijeme zbylou omáčkou a povrch posypme zbylým sýrem smíchaným se 2 lžícemi strouhanky a 15 minut zapečeme.

Komentáře k receptu