Vepřová plec na karí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová plec
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 3 ks Cibule
  • 3 ks Jablka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Vývar z hovězích kostí
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 597 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 641 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 116.4 mg
  • Draslík 1211.3 mg
  • Vláknina 8455.8 mg
  • Vitamín A 8455.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrole rozehřejeme olej, přidáme omyté, na kostky nakrájené maso a za stálého míchání je osmahneme. Dále přidáme na kostičky nakrájenou cibuli smíchanou s kari kořením a také osmahneme. Zalijeme horkým vývarem a dusíme pod pokličkou, až maso změkne. Podle potřeby přiléváme vývar.

  • 2

    Před koncem dušení přidáme oloupaná, jádřinců zbavená jablka nakrájená na kostičky a rozdusíme je. Nakonec pokrm osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu