Vepřová plec pečená

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 15 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 25 g Sůl
  • 2 g Kmín celý
  • 750 g Vepřová plec
  • 600 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 196 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1023 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 53.3 mg
  • Draslík 222 mg
  • Vláknina 136.5 mg
  • Vitamín A 136.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou plec opláchneme, mírně osolíme, okmínujeme, vložíme do pekáče kůží dolů a mírně podlijeme vodou. Za občasného přelévání vodou a vznikajícím výpekem pečeme doměkka a dozlatova.

  • 2

    Ke konci pečení otočíme plec kůží nahoru, nakrájíme ji na proužky a dopečeme, aby byla křupavá. V průběhu pečení plec v tučnějších částech propichujeme.

  • 3

    Upečenou plec vyjmeme, šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme prosátou moukou a osmahneme. Zalijeme vodou, rozmícháme a nejméně 20 minut vzniklou šťávu vaříme.

  • 4

    Ke konci varu podle potřeby přisolíme a nakonec procedíme a krátce převaříme.

Komentáře k receptu