Roláda z mletého masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 100 g Šunka dušená
  • 600 g Maso mleté - mix
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 šálek Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 671 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 402 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 339.7 mg
  • Draslík 141.9 mg
  • Vláknina 371.3 mg
  • Vitamín A 371.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté maso smícháme s 1 vejcem, solí, pepřem a 2 lžícemi vody. Promíchanou směs rozetřeme na plát alobalu posypaný moukou, poklademe plátky šunky, přidáme natvrdo uvařená vejce s odkrojenou špičkou a vše posypeme nasekanou pažitkou a sbalíme do rolády.

  • 2

    Na pekáči rozškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme máslo a vložíme roládu. Za častého polévání šťávou, připadně podlévání vodou pečeme dočervena. Upečenou roládu krájíme na plátky.

  • 3

    Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu