Roláda z mletého masa a brambor

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 500 g Pórek
  • 700 g Maso mleté - mix
  • 350 g Mrkev kořen
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.04 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 768 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 249 g
  • Sodík 263 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 74.1 mg
  • Draslík 806.3 mg
  • Vláknina 17085.8 mg
  • Vitamín A 17085.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě, slijeme a rozšťoucháme. Přidáme lžíci másla a ušleháme hustou kaši. Vmícháme do ní nasekanou petrželku, osmaženou cibuli, sůl a pepř.

  • 2

    Mleté maso promícháme s namočenou a vymačkanou žemlí, solí, pepřem. Směs na fólii rozválíme na placku, navrstvíme na ni kaši a pomocí fólie zavineme roládu. Vložíme ji do pekáče a upečeme v troubě do zlatova.

  • 3

    Očištěný pórek nakrájíme na špalíčky a mrkev na kolečka. Zeleninu orestujeme na másle, zalijeme trochou vody, dusíme pod pokličkou. K měkké zelenině přilijeme smetanu a zahustíme moukou. Krátce povaříme, osolíme, opepříme.

  • 4

    Na mísu upravíme plátky rolády, obložíme je dušenou zeleninou a podáváme.

Komentáře k receptu