Vepřová játra se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Játra vepřová
  • 200 g Žampiony - sterilované
  • 200 g Vepřový bok
  • 1 kávová lžička Sardelová pasta
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 šálek Vývar z hovězích kostí
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 546 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 669 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 419.9 mg
  • Draslík 761.3 mg
  • Vláknina 2431.5 mg
  • Vitamín A 2431.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná a omytá játra nakrájíme na kostky a opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme na kostky nakrájený pečený bůček, promícháme a dusíme pod pokličkou. Po změknutí vše zaprášíme moukou a osmahneme.

  • 2

    Přidáme na plátky nakrájené žampiony, sardelovou pastu, podlijeme vývarem a dusíme, až se tuk odděluje od šťávy.

  • 3

    Před podáváním pokrm osolíme a ochutíme worcesterem.

Komentáře k receptu