Pstruzi se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Žampiony čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Pstruh
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1.12 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 784 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 459 mg
  • Bílkoviny 107 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 291 mg
  • Draslík 2103.1 mg
  • Vláknina 4159.8 mg
  • Vitamín A 4159.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté pstruhy pokapeme na povrchu i uvnitř citronovou šťávou a necháme asi 1 hodinu odležet.

  • 2

    Potom ryby osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Vložíme je na pánev s rozehřátým olejem a na mírném ohni opečeme po obou stranách dozlatova. Necháme je na teplém místě.

  • 3

    Do oleje od opékání vložíme na plátky nakrájené žampiony a opečeme je. Nakonec k nim přidáme drobně nasekanou petrželku.

  • 4

    Při podávání upravíme pstruhy na talíře, ozdobíme je plátky citronu a obložíme žampiony.

Komentáře k receptu