Kapusta smažená

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 l Voda pitná
  • 0.2 dl Olej stolní
  • 1 šálek Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 šálek Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 360 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 239 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 186.8 mg
  • Draslík 1190.3 mg
  • Vláknina 12271 mg
  • Vitamín A 12271 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 300 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapustu očistíme, uvaříme do poloměkka a necháme okapat. Košťál vykrojíme spolu s částí silných žeber listů. Vždy položíme dva listy na sebe, okraje ohneme, aby připravený řízek dostal tvar. Obalíme v mouce, rozšlehaných osolených vejcích a ve strouhance.

  • 2

    Smažíme na středním plameni a hotové odkládáme na papírové ubrousky okapat.

Komentáře k receptu