Smažená kapusta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 1 l Voda pitná
  • 0.5 šálek Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 547 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 332 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 64.5 mg
  • Draslík 1137 mg
  • Vláknina 10945 mg
  • Vitamín A 10945 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 300 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, vejce, mléka a soli připravíme řidší těstíčko, asi jako na kapání.

  • 2

    Očištěnou, omytou kapustu nakrájíme na čtvrtky a povaříme v osolené vodě několik minut. Kapustu vyjmeme, necháme okapat a osušíme v papírové utěrce.

  • 3

    Připravené čtvrtky kapusty obalíme v těstíčku a osmažíme na pánvi na rozpáleném oleji (nebo na sádle).

  • 4

    Podáváme s bramborovou kaší a rajčatovým salátem.

Komentáře k receptu