Kapustový nákyp II

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 0.5 šálek Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 279 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 170 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 196.3 mg
  • Draslík 1195.6 mg
  • Vláknina 10567.3 mg
  • Vitamín A 10567.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 302.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou kapustu uvaříme do poloměkka, necháme okapat a nasekáme.

  • 2

    Do rozehřátého másla přidáme mouku, osmahneme, přilijeme mléko a povaříme na hustou kaši. Necháme polovychladnout, vmícháme postupně žloutky, kapustu, osolíme, okořeníme a na závěr zlehka vmícháme tuhý sníh.

  • 3

    Zapékací mísu vymastíme, vysypeme strouhankou a směs do ní vložíme. Pečeme v předehřáté troubě půl hodiny.

  • 4

    Nákyp podáváme ihned po upečení se saláty.

Komentáře k receptu