Vepřové kotlety s pikantní omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 šálek Víno bílé
  • 2 šálek Vývar z hovězích kostí
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 0.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.07 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 309 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 2744 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 75.5 mg
  • Draslík 964 mg
  • Vláknina 5155.5 mg
  • Vitamín A 5155.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přisypeme mouku, podusíme a zalijeme vínem a vývarem. Na mírném ohni dále dusíme asi 30 minut.

  • 2

    V jiném kastrolu rozpálíme sádlo a opečeme na něm omyté, naklepané a osolené kotlety po každé straně asi 4 minuty.

  • 3

    Omáčku osolíme, přidáme hořčici, okurky nakrájené na plátky a pepř. Omáčku přelijeme přes horké kotlety.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu