Smažená kachní játra

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Játra kachní
  • 800 ml Voda pitná
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.24 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 143 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 206 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 515.2 mg
  • Draslík 235 mg
  • Vláknina 52.5 mg
  • Vitamín A 52.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná játra nakrájíme na kousky, vložíme do vroucí vody, ihned je vyjmeme a po okapání obalíme v solamylu.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme olej a játra v něm opečeme (asi 4 minuty). Nakonec pokrm osolíme a přidáme na jemné kousky nakrájený česnek.

  • 3

    Játra mají mít tenoučký křupavý obal, ale uvnitř budou měkká.

Komentáře k receptu