Smažená kachní prsa s červeným zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 500 g Zelí hlávkové červené
  • 1 ks Kachní prsa
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Pomerančová šťáva
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 295 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 227 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 69.8 mg
  • Draslík 910.4 mg
  • Vláknina 10779.5 mg
  • Vitamín A 10779.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 167.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z hlávky červeného zelí odstraníme vnější listy, odřízneme tuhý střed, zbylé listy omyjeme a nakrájíme na nudličky.

  • 2

    Kachní prsa opláchneme studenou vodou, osušíme, odřízneme z nich tuk, maso příčně nakrájíme na tenké nudličky, opepříme a osolíme.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej a nakrájené maso na něm za stálého míchání osmažíme.

  • 4

    V druhé pánvi rozehřejeme máslo a krátce na něm za stálého míchání osmahneme nakrájené zelí. Pak přilijeme pomerančovou šťávu, promícháme, necháme přejít varem a podáváme s osmaženými kousky masa.

Komentáře k receptu