Bezmasý džuveč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 150 g Celer bulvový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Květák
  • 5 ks Rajčata
  • 3 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Vývar zeleninový
  • 1 šálek Hrášek
  • 1 šálek Mrkev kořen
  • 0.5 šálek Olej stolní
  • 0.5 šálek Petržel kořen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 541 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 881 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 19.8 mg
  • Draslík 1684.7 mg
  • Vláknina 23321.2 mg
  • Vitamín A 23321.2 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 198.2 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a podusíme na oleji. Přidáme očištěné papriky nakrájené na proužky, oloupaná, na kousky nakrájená rajčata, mrkev, květák, petržel a celer, vše nadrobno nakrájené, a kostičky brambor. Osolíme, opepříme, přidáme nasekanou petrželku a zalijeme do roviny vývarem.

  • 2

    Pokrm dusíme pod pokličkou v troubě bez míchání, jen kastrolem potřásáme.

Komentáře k receptu