Krůtí plátky s petrželkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Polévkové kostky Vitana
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 špetka Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Krůtí prsa
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 506 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 207 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 184.3 mg
  • Draslík 725.8 mg
  • Vláknina 982.1 mg
  • Vitamín A 982.1 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 53.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájené maso na plátky osolíme, opepříme a opečeme z obou stran dozlatova.

  • 2

    Maso dáme do misky a udržujeme v teple.

  • 3

    Na oleji osmahneme cibuli, zaprášíme hladkou moukou a uděláme jíšku.

  • 4

    Přilijeme studenou vodu a přivedeme k varu.

  • 5

    Přidáme kostku bujonu a bílý pepř.

  • 6

    Přidáme nasekanou petrželku, rozmixujeme a zalijeme smetanou.

Komentáře k receptu