Zapékaná kukuřičná kaše se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 150 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 150 g Sýr Parmezán
  • 500 g Mouka kukuřičná
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Mléko polotučné
  • 1 šálek Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 755 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 521 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 322.2 mg
  • Draslík 175.7 mg
  • Vláknina 3166.7 mg
  • Vitamín A 3166.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 48.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z osoleného mléka a mouky uvaříme řidší kaši. Vmícháme do ní 2/3 nastrouhaného parmezánu, ementál nakrájený na kostičky a vejce.

  • 2

    Zapékací mísu vymažeme máslem, nalijeme do ní kaši, zalijeme smetanou a posypeme zbylým sýrem.

  • 3

    Kaši zapečeme v troubě dorůžova. Podáváme horkou.

Komentáře k receptu