Polenta s hřiby

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Hříbky čerstvé
  • 160 g Sýr Gorgonzola
  • 200 g Polenta
  • 200 g Houby kozák osikový
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 l Mléko plnotučné
  • 1 polévková lžíce Kerblík
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 593 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 1662 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 71 mg
  • Draslík 527.3 mg
  • Vláknina 7762.8 mg
  • Vitamín A 7762.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1558.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné hříbky a kozáky omyjeme, osušíme, pokrájíme na tenké plátky.

  • 2

    Lístky omytého a osušeného kerblíku drobně pokrájíme. Oloupaný česnek na jemno posekáme. Sýr Gorgonzolu picance pokrájíme na kostky asi 1,5 x 1,5 cm.

  • 3

    Na pánvi rozpálíme olej s máslem. Hříbky restujeme z každé strany 1 - 2 minuty. Pak je osolíme, posypeme pepřem, přimícháme česnek, kerblík, promícháme a vše restujeme ještě minutu.

  • 4

    V hrnci uvedeme do varu mléko, jakmile se začne vařit, přisypeme kukuřičnou mouku. Ochutíme solí (1 lžička) a stále mícháme vařečkou. Jakmile se mléko vsákne, polenta se začne odlepovat od stěn. Vaření trvá přibližně 1 - 3 minuty podle typu polenty.

  • 5

    Přimícháme pokrájený sýr s hříbky a podáváme.

Komentáře k receptu