Žemlovka Brunch
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 336 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 130 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 390.3 mg
 - Draslík 120 mg
 - Vláknina 148.7 mg
 - Vitamín A 148.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1167.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse rozšleháme vejce s mlékem (nebo smetanou) a cukrem. Přidáme na kousky rozlámaný toastový chléb, vše promícháme.
 - 
                                2
Do pekáčku nalijeme rozpuštěné máslo, přidáme připravenou směs, na povrch nastrouháme trochu muškátového oříšku.
 - 
                                3
Pekáček vložíme do plechu s vodou a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi hodinu do zlatova. Odpařenou vodu během pečení doléváme.
 - 
                                4
Žemlovku podáváme teplou i studenou. Můžeme ji ozdobit šlehačkou nebo čokoládou.