Kančí kýta se šípkovou omáčkou II

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 300 ml Víno červené
  • 1 ks Celer bulvový
  • 3 ks Cibule
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Nové koření celé
  • 1 ks Jalovec
  • 1 ks Pepř černý celý
  • 2 ks Petržel kořen
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 2 dl Ocet kvasný lihový
  • 1 kg Kančí kýta
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 3 polévková lžíce Šípkový džem
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 650 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 199 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 27.5 mg
  • Draslík 991.7 mg
  • Vláknina 22496.1 mg
  • Vitamín A 22496.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 129.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso si předem naložíme do mořidla. Vodu, ocet a nakrájenou zeleninu spolu s kořením dáme vařit. Jakmile se krátce povaří, vypneme a necháme zchladit. Do studeného mořidla dáme maso. Přiklopíme pokličkou a necháme odležet 3 dny.

  • 2

    Každý den maso obracíme.

  • 3

    V den vaření maso z mořidla vyjmeme a osušíme. Zeleninu zcedíme a vyjmeme koření.Na sádle s oříškem másla si usmažíme cibuli do hnědé barvy, přidáme zeleninu z mořidla a restujeme. Po asi 10 minutách přidáme cukr, orestujeme a zalijeme vínem. Po 5 ti minutách zalijeme asi půl litrem nálevu a přiklopíme pokličkou. Dáme do trouby a pečeme asi hodinu a půl v troubě na 200°C.

  • 4

    Pak vyndáme a doděláme omáčku na plotně. Vyndáme koření a maso, které dáme do alobalu. Do omáčky přidáme šípkovou zavařeninu a provaříme. Rozmixujeme a dochutíme solí, pepřem a cukrem dle chuti. Provaříme a nakonec vlijeme na zjemnění smetanu.

  • 5

    Na talíři podáváme s plátky tence nakrájeného masa a s knedlíky.

Komentáře k receptu