Jablka s drobenkou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 6 ks Jablka
  • 0.75 ks Cukr třtinový
  • 0.29 šálek Máslo čerstvé
  • 0.75 šálek Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 307 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 15 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 74 g
  • Cholesterol 3 mg
  • Draslík 233.3 mg
  • Vláknina 6526.5 mg
  • Vitamín A 6526.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá, neoloupaná jablka bez jádřinců nakrájíme na osminky a urovnáme těsně vedle sebe do pekáčku silně vymazaného máslem (1/4 šálku).

  • 2

    Připravíme drobenku smícháním zbylého změklého másla, mouky, cukru a skořice.

  • 3

    Jablka v pekáčku posypeme drobenkou a dáme péci do středně vyhřáté trouby asi na 45 minut.

  • 4

    Dezert podáváme mírně vychladlý nebo studený a můžeme jej ozdobit ušlehanou smetanou.

Komentáře k receptu